Mısır (Kahire) Genel Ticaret Heyeti 27-30 Kasım 2023

Sayın Üyemiz;

Türkiye İhracatçılar Meclisinden alınan bir yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu, TİM ve İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (İMMİB) organizasyonunda 27 - 30 Kasım 2023 tarihleri arasında Mısır’a yönelik tüm sektörlerin katılımına açık bir Genel Ticaret Heyeti gerçekleştirileceği, Kahire şehrini kapsayacak söz konusu organizasyonda Mısır’dan iş insanlarının davet edileceği genel nitelikli iş görüşmelerinin gerçekleştirilmesi öngörüldğü bildirilmektedir..

Yazı devamında bahse konu heyete başvuru için son tarihin 1 Eylül 2023 Cuma günü mesai bitimi olduğu bildirilmektedir. Bu tarihe kadar delegations.tim.org.tr/event/egypt-cairo-2023/company/register internet adresinde yer alan Başvuru Formu’nun eksiksiz olarak doldurulması gerekmekte olup, firmalardan ekonomi sınıfı uçak biletli katılım paketi için 1.500-USD tahsil edilecektir.

Heyete katılım, başvuru formlarının firmalarımızca doldurulması ve ödeme dekontlarının İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’nin [email protected] posta adresine ulaştırılmasıyla kesinleşecektir.

Heyete İlişkin Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

1- Mısır’a girişte Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Vize süreçlerini katılımcılarımız kendileri yürütecektir. Detaylı bilgi Mısır'a Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine adresinde yer almaktadır.

2- Mısır’a girişte herhangi bir kısıtlama ve COVID testi veya karantina zorunluluğu bulunmamaktadır.

3- Heyete katılım için öncelikle delegations.tim.org.tr/event/egypt-cairo-2023 internet adresinde yer alan Başvuru Formu’nun doldurulması gerekmektedir. 28 Kasım 2023 günü Kahire’de düzenlenecek ikili iş görüşmeleri kapsamında firma eşleştirme hizmeti alınacak olup, Heyet Başvuru Formu’nda paylaşılan sektör bilgileri doğrultusunda firmalarımızın katılımlarına dair bir ön değerlendirme yapılacaktır. Katılımı uygun görülen firmalarımıza konuya ilişkin bilgilendirme e-posta aracılığıyla yapılacaktır.

4- Katılım bedeli, aşağıda belirtilen paket kapsamında ekonomi sınıfı uçak bileti ile seyahat için 1500-USD’dir. Katılım bedelleri, ön başvuru onayı alındıktan sonra tahsil edilecek olup, İMMİB Banka hesaplarına havale ile yapılabilmektedir.

- Ödemelerin, Başvuru Formu doldurulduktan sonra katılımcının belirtmiş olduğu e-posta adresine gönderilen onay mesajı içeriğindeki İMMİB banka hesabına havale yoluyla gerçekleştirilmesi mümkündür. İMMİB banka bilgileri katılımı uygun görülen firmalarımıza e-posta aracılığı ile iletilecektir.

- Katılım bedeli ödemelerinin, başvurucu firma hesabından yapılması gerekmektedir.  

- Heyete katılım ödeme dekontlarının İMMİB Genel Sekreterliğine ( [email protected] ) ulaşmasıyla kesinleşecektir.

- B2B görüşmeleri esnasında katılımcı firmalarımız eşleştirme yapılan yabancı firmalarla bireysel olarak görüşecektir. İhtiyaç halinde tercümanlık hizmeti verilecektir. • Konaklama ve ikili iş görüşmelerinin yapılacağı otel bilgisi netleştiğinde katılımcı firmalarımıza bilgi verilecektir. Heyete katılımın kontenjanla sınırlı olması sebebi ile başvuru ve ödemelerin son güne bırakılmaması önem arz etmektedir.

5- Heyet hazırlık çalışmaları kapsamında B2B eşleştirme hizmeti alınan firmaya ödeme yapılması, uçak biletlerinin kesilmesi ve otel rezervasyonlarının yapılmasının ardından katılımcının katılımını iptal etmesi durumunda ücret iadesi yapılamamaktadır.

- Heyete başvurduğu ve katılım bedelini ödediği halde, yabancı firma ile eşleşmesi yapılamayan katılımcı firmanın heyete katılması mümkün olmamakta ve bu durumda yatırmış olduğu katılım bedeli firmaya iade edilmektedir.

6- Ülkeye girişte yapılacak gümrük kontrollerinde başvuru sahibinin geçmişte Mısır’a girişçıkışta yaşamış olabileceği olumsuz durumlar (sınır dışı, vize süresini geçirme vb.) nedeniyle kişinin kendisinden kaynaklı yaşanabilecek sorunlarda Meclisimiz ve İMMİB Genel Sekreterliği sorumlu olmayacak ve bu gibi durumlara istinaden yapılacak iade talepleri kabul edilmeyecektir.

7- Meclisimizin ve İMMİB Genel Sekreterliğinin, Mısır (Kahire) Ticaret Heyeti’ni gerekçe göstermeksizin iptal etme hakkı saklıdır. Katılım Ücretine Dahil Olan Hizmetler:

- İstanbul-Kahire-İstanbul Gidiş-Dönüş Ekonomi Sınıfı Uçak Bileti

- 5 Yıldızlı Otelde 3 Gece Konaklama

- Heyet Kapsamındaki Transferler

- İkili İş Görüşmeleri (B2B)

- Toplantı Günü Gerek Duyulduğunda Tercüman Hizmeti

- Toplantı Günü Öğle ve Akşam Yemeği

- Seyahat Sağlık Sigortası

İletişim: Merve ÜNEL / 0 212 454 01 83 / [email protected]

 Ali BİLGİ / 0 212 454 06 72 / [email protected]

Aşağıda taslak program yer almaktadır.

Bilgilerinize.

Saygılarımızla.

 

İlgili Dosyalar

TASLAK PROGRAM

(0.126899 mb)