DERİNİN BÜYÜK BULUŞMASI: İDF

BÜYÜLEYİCİ TASARIMLARLA İSTANBUL DERİ FUARI'NDA (İDF) BİR ARAYA GELEN DERİ SANAYİCİLERİ, 2016 – 2017 DERİ TRENDLERİNİ GÖRÜCÜYE ÇIKARDI. ULUSLARARASI KATILIMCILARIN İLGİ DUYDUĞU VE CAZİBESİ GİDEREK ARTAN İDF, KÜRESEL PAZARLARDAKİ KÜRK VE DERİ PROFESYONELLERİNİN İLGİ ODAĞI OLDU.

 

Dünya deri sektörü 3-5 Kasım tarihleri arasında IDF 2015 kapsamında TÜYAP'ta bir araya geldi. Türkiye Deri Vakfı (TÜR­DEV) ve Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) işbirliği, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB), Deri Tanıtım Grubu (DTG) ve Türk Deri Sektörü Sivil Toplum Kuruluşlarının katkı­ları, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştir­me Başkanlığı (KOSGEB) desteği ile 10'un­cu İstanbul Deri Fuarı, TÜYAP tarafından organize edildi.

 

24 ülkeden İDF'ye ilgi

24 ülkeden 163 katılımcı firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla, 53 ülkeden 5 bin 486 profesyonelin ziyaret ettiği İDF 2015'in açılışı, İDMİB Başkanı Mustafa Şe­nocak, TÜYAP Başkanı Bülent Ünal, TDSD Başkanı ve Deri Tanıtım Grubu Başkanı Erdal Matraş, TÜRDEV Başkanı Kıyasettin Temuçin, TDKD Başkanı Yakup Teleke, KSİAD Başkanı Ayfer Gümrük, SSD Başka­nı Cemal Aydın ve TASD Başkanı Hüseyin Çetin ile sektör temsilcilerinin bulunduğu törenle gerçekleştirildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün fuarı ziyaret ederek sektörel dernekler ve katılımcı firmalar ile görüştü.

 

Güçlü bir pazarlama platformu

Türk deri sektörü temsilcilerinin yeni iş bağlantıları kurması, var olan ticari ilişkile­rini güçlendirmesi ve yeni pazarlara açılması için önemli bir ticari buluşma olan İDF 2015, gerçekleştirilen etkinliklerle gelenek­sel bir “fuar” görüntüsünden çok; deriye dair tüm ürün ve teknolojilerin bir arada görülebileceği, derinin tasarımla, yaratıcı­lıkla buluştuğu bir “Pazarlama Platformu” niteliği taşıyor.

 

Rusya krizi fuara olumsuz yansıdı

İDF'nin içinde barındırdığı etkinliklerle geleneksel bir fuar görüntüsünden çok, deriye dair her şeyin bir arada görüldüğü, derinin, yaratıcılıkla buluştuğu bir plat­form olduğuna değinen İDMİB Başkanı Mustafa Şenocak, bu yıl Rusya ile yaşanan siyasi gerilimin fuara olumsuz yansıdığına dikkat çekiyor. Fuarın yaşanan bu olumsuz havadan dolayı geçen yıla göre bir miktar küçüldüğünü belirten Mustafa Şenocak, 2 yıldır Rusya'daki ekonomik krizden kay­naklanan bir ticaret kaybı yaşadıklarını ha­tırlattı. Son dönemlerde ise Rusya'da krizin etkilerinin geçmeye başladığını, özellikle deride stokların erimeye başlamasının olumlu sinyaller olduğunu kaydeden Şeno­cak, “İşlerin düzeleceğine dair umutlarımız vardı. Ancak bu kriz iyi olmadı. Umutla­rımızı ötelemek zorunda kalabiliriz” diye konuştu. Olası krizin iki ülkeyi de olumsuz etkileyeceğini belirten Şenocak, “Özellikle enerjide Rusya'nın en büyük alıcılarından biriyiz, bunu da unutmamak gerekir, biz­den vazgeçmesi kolay değil. O nedenle gerginliğin sona ermesi adına her iki tarafın da sakin olması ve bu şekilde açıklamalar yapması lazım” ifadelerini kullandı.

İlgili Fotoğraflar

PAYLAŞ