DERİ VE KÜRK KONFEKSİYON SEKTÖR BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

SEKTÖR BULUŞMALARI DERİ VE KÜRK KONFEKSİYON İLE DEVAM EDİYOR

 

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Sektör Buluşmaları, pandemi döneminde verilen aradan sonra Deri ve Kürk Konfeksiyon temsilcilerinin yoğun katılımları ile Zeytinburnu'nda gerçekleşti.

İDMİB ev sahipliğinde, Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) ve Kürk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (KSİAD) iş birliğiyle deri ve kürk konfeksiyon sektörünün sorunlarını ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği Deri ve Kürk Konfeksiyon Sektör Buluşması, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Sn. Sertaç GÜLEÇ'in teşrifleri ve sektör temsilcilerimizin yoğun katılımları ile 9 Aralık 2021 tarihinde Novotel Zeytinburnu'nda gerçekleştirildi. 

Toplantıda İDMİB Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Mustafa ŞENOCAK, sektörün genel dış ticaret değerlendirmesini yaparak, Trakya veya Güney Marmara bölgelerinde kurulması planlanan sektörel OSB için çalışmaları, yurt dışı milli katılım fuarları ve yurt içinde gerçekleştirilecek İstanbul Fashion Connection Fuarı'na dair bilgiler aktardı.

Ayrıca turkishleather.com ve dijitalleşme çalışmaları, yeni dönemde yurt içinde planlanan alım heyetleri ve özellikle ABD'ye yönelik sektörel ticaret heyetleri, finansmana erişimde İhracatı Geliştirme Fonu ile KOBİ'lere sağlanacak teminat mektupsuz kredi imkanları, nitelikli işçi istihdamı ve mesleki eğitime ilişkin bilgiler paylaşarak gündeme dair konularda somut çözüm önerilerini dile getirmelerini talep etti.

Toplantıda söz alan Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Başkanı Sn. Gürkan GÖZMEN ise bu yıl da başarıyla gerçekleştirilen Antalya Leather&Fur Fuarı'ndan bahsederek sektörü bir araya getiren bu organizasyondan ötürü İDMİB'e teşekkürlerini iletirken, KSİAD Başkanı Sn. Ali Yavuz BOYNUKISA ise dernek faaliyetlerine ve kürk kullanımıyla ilgili güncel kısıtların aşılması gerekliliğine değindi.

Sektör buluşmasında gündemi ağırlıklı olarak nitelikli işçi bulma problemi ve mesleki eğitime dair yaşanan problemler oluşturdu. Yabancı işçilerin istihdamı, göçmen işçilere geçici kimlik kartı ile çalışma izni sağlanması hususunda resmi girişimlerin artırılması yönünde sektörün genel talepleri dile getirildi.

Mesleki eğitime yönelik olarak ise istihdamda daha genç yaşta kadınlara imkanlar sağlanması, genç kişilerin eğitimine önem verilmesi, kreşli iş yerleri ve kursların cazip hale getirilmesi aynı zamanda kadınlara iş garantisi verilmesi gibi öneriler sunulmuştur Azalan çıraklık kavramının yeniden canlandırılması ve meslek liselerinde stajların lise birinci sınıf gibi erken yaşlarda başlatılması gerekliliği vurgulanmıştır.

İlgili Fotoğraflar

PAYLAŞ